De examens


De theorie

De theorie is als basis noodzakelijk voor het veilig en vlot kunnen autorijden. Dus is het zaak zo snel mogelijk als je rijlessen gaat nemen met je theorie te gaan beginnen. Les materiaal kun je zelfstandig aanschaffen maar kan ook via ons. Neem je les materiaal af via Rijschool Alert krijg je een leuke korting, besluit je één van de lespakketten af te nemen dan zit het lesmateriaal bij de prijs van het examen in. Het theoriepakket bestaat uit een leerboek, boek met examen vragen, motivatieboek waarin de vragen worden uitgelegd en aangegeven wat goed of fout is en waarom en een kraskaart waarmee je 10 uur lang examens op internet kunt oefenen. Natuurlijk kun je met vragen ook altijd bij je instructeur terecht.

Het theorie examen duurt maximaal 55 minuten en bestaat uit 65 vragen verdeeld in twee onderdelen. Het ene onderdeel is “Verkeersregels- en inzicht”. Dit bestaat uit 40 vragen, waarvan je er minimaal 35 goed moet beantwoorden. Het andere onderdeel is “gevaarherkenning”. Dit bestaat uit 25 vragen waarvan je er minimaal 12 goed moet beantwoorden. Als dit gelukt is heb je je theoriecertificaat behaald. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Om deel te kunnen nemen aan het theorie examen moet je de volgende dingen mee nemen:

  • een geldig officieel legitimatiebewijs
  • de oproep voor het examen, meestal een mail van het CBR die je moet uitprinten
  • recente pasfoto

Je kunt zelf je theorie examen aanvragen via www.cbr.nl maar rijschool Alert kan dat ook voor je doen (lespakketten zijn inclusief de eerste aanvraag).